Merhabalar,
Tüylerin alımı, nasıl alınması gerektiği, hangi yollarla alınabileceğini diğer yazılarımızda anlatmıştık. Tüylerin neden çıktığını ise bu yazımızda konuşacağız. Bazen bu tüyler neden var, tüylerin çıkmasının sebebi ne diye düşünüyor musunuz? Kılların bir sebebi olmasaydı yaratılmazdı diye düşünerek nedir bu vücut kullarının hikmeti diyorsanız şimdi başlayalım.
İnsan vücudu her şeyi düşünülerek yaratılmış yaşayan bir organizmadır. Her detayı ile kendine hayran bırakan insan vücudunda bulunan tüylerinde aslında bir görevi vardır. Tüylerimiz bulunduğu yere göre belli görevlere sahiplerdir.
Burun ve kulakta bulunan tüyler böcek girmesi ve terin engellenmesi için vardır.
Kaş ve kirpik gibi özelleşmiş kıl yapılarımız hassas organımız olan gözlerimizi korumak içindir. Dış ortamlardan gelebilecek yabancı maddelere karşı koruma sağlayan kaş ve kirpiklerin yapıları da buna göre şekillenmiştir.
Saçlarımız ise yazın başımızı güneşten ve kışın ise soğuktan korur.
Bacak, kol, koltukaltı gibi bölgelerde bulunan tüyler ise vücut ısısının dengesini sağlamak içindir. Su ve ısı dengesini sağlamak için deri üzerinde bulunan bu tüyler sıcak havalarda o bölgelerin terleyerek serinlemesine yardımcı olurlar. Soğuk ortamlarda ise kasılıp tüylerimizi dik bir hale getirerek o bölge de enerji ve dolayısı ile elektrik oluşturuyor.
Tüylerimizin bazı anlarda diken diken olmasının sebebi; tüylerin kasla deri altına bağlı olmasıdır. Duysal değişimler stres, üşüme gibi durumlarda deride rahatsızlık olduğunda refleks olarak kasılması nedeniyle ortaya çıkan ısı enerjisinin vücudu ısıtmasını sağlar.
Bir insanın tüylerini üç bölüme ayırabiliriz; gövde, yuva ve çekirdek. İnsan tüyleri tüy yuvaları içinde bulunur, bir kadının bacakları ve koltukaltlarında toplam 78.000 civarında kıl yuvası bulunur. Kıl yuvası sayısı zaman içerisinde çoğalmaz doğduğunuz andan sonra yeni kıl yuvası oluşmaz. Tüy bir canlı değildir, ayda ortalama 6 mm uzar tüyün uzama hızı vücudun çeşitli bölgelerinde farklıdır. Daha nemli ve ıslak olabilen yerlerde uzama hızı daha çoktur. Tüylenme de beslenmenin bir etkisi yoktur, tabii ki sağlıklı ve düzenli beslenme sağlığınız için çok daha iyidir.
Kadınlar ortalama 14-15li yaşlarda tüylerini almaya başlar. Tüylerden kurtulmak için birçok yöntem bulunmakta ağda, epilatör veya tüy dökücü gibi yöntemler tercih edilebiliyor.
Ancak ağda diğer yöntemlere göre daha uzun süreli bir pürüzsüzlük ortaya koyuyor ve bu yüzden en yüksek derece tercih edilen diyebiliriz. Ağda ve ağda türleri de zaman içerisinde yenilikler ile değişiyor.
Kirden arındırılmış bölgeye kolaylıkla ağda yapabilirsiniz. Seçtiğiniz ağda türünü tüylerin çıkış yönüne doğru sürebilirsiniz sonrasında bezli veya bezsiz tercih ettiğiniz ağda türüne göre değişecek şekilde tüy köklerinin tersine doğru çekmeniz yeterli olacaktır. Ağda işleminizi yaptığınız bölgeye bittikten sonra ağda temizleme yağı ile temizlemeniz yeterli olacaktır.
Tüylerinizi almak, azaltmak ve bunun için farklı yöntemlerde bulunmak sizin tercihinizdir.